Vit kladdkaka.

Datum:2008-04-10 Tid:12:27:09
Till Nathalie som ville ha receptet på vit kladkaka. Hoppas de blir bra!


150 gram vit blockchoklad (jag använde 200g)
150 gram margarin
4 dl vetemjöl
3 dl socker
3 ägg
1 ½ tesked bakpulver
1 ½ tesked vaniljsocker
    
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
Vispa så länge att ägg och socker blir nästan vitt och gärna lite till.
Smält smöret i en kastrull och rör ner blockchokladen. Låt den smälta och
ta av kastrullen från värmen.
Blanda ihop mjölet, bakpulvret och vaniljsockret i en plastpåse och skaka.
Rör ner mjölblandningen och chokladmixen i äggsmeten och rör försiktigt tills
allt är blandat. (Rör precis så länge att det blandas och inte längre.)

Smörj och bröa en kakform med löstagbar botten.

Häll smeten i formen och grädda i 7-10 minuter. Ta ut kakan trots att den inte
känns klar och låt svalna. Frys den och ta fram den precis innan servering.

Servera kakan med lättvispad grädde och eventuellt jordgubbar. Hos oss går den
även åt utan några tillbehör alls. Vill man ha lite tobleronekänsla så kan kakan strös
med krokantströssel precis innan den ställs in i ugnen.

Kommentarer
Postat av: Nathalie

Tack =)

2008-04-10 @ 13:29:17
Postat av: mezzie

Men åååh jag som
bara älskar vit chocklad :-)
Ska genast spara receptet och fått inskaffat vit chocklad och testa :-)
Ha en trevlig kväll!

2008-04-10 @ 18:50:21
URL: http://motherhood.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0